top of page

ZGODOVINA KLUBA

Nogometni klub Radeče je klub z dolgoletno tradicijo in je eno večjih društev v občini Radeče.

Ustanovljen je bil že leta 1937 in v zgodovini kluba je bilo vzgojeno veliko število kvalitetnih igralcev in doseženo lepo število športnih uspehov.

Razcvet kluba se je stopnjeval po letu 1965 z vključitvijo v Zasavsko ligo, štiri leta kasneje pa še v Vzhodno consko nogometno ligo.
Največje uspehe je takratni NK Papirničar dosegel med
1980 in 1990 letom.

Leta
1986 je klub Radeče papir postal pokalni zmagovalec MNZ Celje. Na radeškem nogometnem stadionu sta leta 1987 in 1988 gostovali tudi zagrebški Dinamo in beograjski Partizan.

Kasneje je klub nastopal v
2. slovenski ligi, kjer so tekmovali tudi NK Rudar Trbovlje, NK Krka in NK Slovan in se v eni sezoni prebili na 4. mesto.
Klub je zaradi splošno kriznega leta
1991 prenehal delovati.
Njegovo tradicijo so z letom
2003 ponovno obudili nekdanji igralci tega kluba.

V letu
2007 je Občina Radeče s pomočjo Ministrstva za šport in fundacije za šport uspela nogometno igrišče delno obnoviti. To jim je v klubu dalo dodatnega zagona tako, da so v letu 2008 ponovno obudili člansko moštvo NK Radeče, ki je tekmovalo v Članski ligi MNZ Celje.
S tem so obudili dolgoletno tradicijo igranja članskega nogometa v Radečah, predvsem pa vsem svojim mlajšim članom omogočili igranje nogometa tudi po končanju mladinskega staža.

Trenutni cilji kluba so predvsem dobro in strokovno delo z mladimi znotraj nogometne šole
Muflonček.

nk.old_ copy.png
bottom of page